Mi a különbség a prebid.js és a prebid server között?

Főoldal / Blog / Mi a különbség a prebid.js és a prebid server között?

Mi a különbség a prebid.js és a prebid server között?

A header bidding megvalósításának több módja is van, de nem minden módszer megfelelő mindenki számára. Jelenleg a két legnépszerűbb nyílt forráskódú header bidding megoldás a Prebid.js és a Prebid Server, ezeket fogjuk most áttekintetni cikkünkben!

Mi az a Prebid.js?

A kliensoldali header bidding esetében (Prebid.js) az aukciós kód a kiadók weboldalaiba kerül beépítésre és a felhasználók böngészőjében kerül feldolgozásra. Ez azt jelenti, hogy a böngésző kezeli a teljes aukciós logikát, beleértve az ajánlatok bekérését és fogadását, valamint a nyertes kiválasztását. Általánosságban elmondható, hogy a kliensoldali integráció esetében korlátozott a beépíthető SSP-k száma és lassabb az oldalak betöltési ideje, azonban a magasabb cookie match rate miatt (mivel a felhasználói azonosítókat nem kell egy további szerverrel szinkronizálni) némileg magasabb bevételek érhetőek el.

Milyen előnyökkel jár a Prebid.js?

Átláthatóság: Nyílt forráskódú platformon fut, ami lehetővé teszi, hogy bárki, aki használja, ellenőrizze a header bidding működtetéséhez használt kódot.

Kedvező bevételi lehetőségek: A cookie-k egyezési aránya magasabb az ügyféloldali megvalósítással, mivel a felhasználói azonosítókat nem kell egy további szerverrel szinkronizálni. A hirdetők jellemzően többet licitálnak azokra a megjelenésekre, ahol pontosan azonosítani tudják a felhasználót.

Mi a Prebid Server?

A szerveroldali header bidding esetében az aukciós kód egy dedikált “aukciós szerveren” található, amelyet egy külső technológiai szolgáltató üzemeltet. A felhasználók böngészője egyetlen kérést intéz az aukciós szerverhez, amely ezután távolról végrehajtja a teljes aukciós logikát és kiválasztja a nyertest.

Milyen előnyökkel jár a Prebid Server használata?

Gyorsabb betöltődési sebesség: A Prebid Server használatának egyik legnagyobb előnye vitathatatlanul az, hogy a folyamat szerveroldali megvalósítással történik. Ez lehetővé teszi, hogy a weboldal tartalma a tényleges hirdetésárveréstől függetlenül töltődjön be, így a hirdetések betöltési sebessége javul, mivel az elkülönül a valós idejű aukciótól. Ez jobb általános felhasználói élményt eredményez.

Kedvező bevételi lehetőségek: Mivel az integráció során nem kell tartani az oldalak jelentős lassulásától, ez lehetőséget ad a kiadóknak arra, hogy jelentősen több SSP rendszert adjanak a kéréseikhez.

Mikor válasszuk a Prebid.js-t és mikor a Prebid Server-t?

Általánosságban elmondható, hogy a választás valójában attól függ, hogy hogyan szeretné növelni a keresletet és javítani a felhasználói élményt. Azoknak a kiadóknak, akiknek nincsenek meg az erőforrásaik vagy saját szervermegoldásuk kezeléséhez, a Prebid.js sokkal egyszerűbben és gyorsabban beállítható, míg a nagyobb oldalak/kiadók számára a szerver oldali integráció lehet a kedvezőbb.

Forrás: https://blockthrough.com/blog/prebid-js-vs-prebid-server/

Ajánlott bejegyzések

Start typing and press Enter to search