Új tagokkal bővült a HOPPex

Főoldal / Blog / Új tagokkal bővült a HOPPex

Új tagokkal bővült a HOPPex

Új tagokkal bővült a CEMP SH, a Central Médiacsoport és az Origo részvételével a nyáron elindult prémium programmatic piactér, a HOPPex. Az indulás óta jelenlévő három nagy portfólió után elsőként a HRPortált is üzemeltető Brand & Standard Capital Kft., a Marquard Media és a Webbeteg Csoport csatlakozott.

 Három új tartalomszolgáltató csatlakozott az idén nyáron indult prémium programmatic piactérhez, vagyis a HOPPex-hez, mely kezdetben a CEMP, a Central és az Origo minőségi felületeit értékesítette programozott módon. Az új csatlakozók közül a Brand & Standard Capital három, a munka világával kapcsolatos portáljával lesz elérhető a hirdetők számára  (hrportal.hu, hrclub.hu, hrblog.hu), míg a Webbeteg csoport és a Marquard Media (joy.hu, playboy.hu, shape.hu, evamagazin.hu, instyle.hu, menshealth.hu, runnersworld.hu) főként életmód és egészség témában erősíti a HOPPex prémium felületeinek kínálatát. A HOPPexhez eddig csatlakozott kiadók havi 4,3 milliós látogatói bázisukkal a hazai internerezők 83 százalékát érik el, a userek által generált havi összes oldalletöltés pedig alig marad el az 1,3 milliárdtól*.

Vándor Attila, a HOPPex ügyvezetője elmondta, hogy mindig is az volt az elképzelés, hogy bővítik és színesítik a HOPPex kiemelt, prémium megjelenési helyekből álló portfólióját. Fontos partnerekkel, fontos szegmensekben erősödött a piactér és az első csatlakozási hullámnak még nincs vége, hiszen előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több hasonlóan kiemelkedő hazai tartalomszolgáltatóval. A bővülés mellett nagyon fontos eredmény az is, hogy az októberi eCPM szint kifejezetten magasan, 1,43 eurós átlagon mozgott.

2016-ban várhatóan tovább növekszik a programozott értékesítésből származó bevétel. Nagy István, az Origo részéről azt jósolja, hogy nyugati mintára a magyar piac is átrendeződik és elmozdul ebbe az irányba.

Ziegler Gábor, a CEMP Sales House ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „2016-ban az automatizált értékesítésből származó new business bevételeinek többszörözését tervezi a HOPPexen keresztül a CEMP SH, amit a hagyományos és automatizált értékesítési csatornák összesített átlagárának növelése mellett fogunk teljesíteni. Ehhez a HOPPex lehetőségeit kihasználva tovább javuló inventory gazdálkodásra, illetve a mobil prémium felületek programozott értékesítésének hazai elterjedésére számítok.”

„Az automatizált értékesítés térnyerése még egyszerűbbé és versenyképesebbé teszi a digitális média felületeket a hagyományos média típusokkal szemben. Egyszerűen, átláthatóan, a kampány célokhoz illeszkedően lehet mérhető teljesítményű médiát vásárolni, amely a targetálási lehetőségekkel is kombinálva nagyon hatékony kommunikációt tesz lehetővé. 2016 a mobil és programmatic éve lesz a hazai média piacon és CMSales kínálatában.” – nyilatkozta Dunai András, a Centrál Médiacsoport Zrt. digitális üzletág igazgatója.

 

Az új csatlakozók október közepe óta folyamatosan tesztelik a HOPPex rendszerét és szolgáltatásait, a technikai próbák sikeres lezárásának köszönhetően pedig mostantól a hirdetők rendelkezésére áll mindhárom új résztvevő inventory-ja.

„Ez egy új és innovatív értékesítési módszer a hazai piacon, mely kiválóan egészíti ki a tartalom alapú hirdetési stratégiánkat. A nemzetközi tapasztalatok alapján hiszünk benne, hogy óriási fejlődés előtt áll. Éppen ezért szerettünk volna már a kezdetekkor jelen lenni a saját programmatic stratégiánkkal, melyhez a HOPPexet választottuk.” – mondta Lencsés Dávid, a Marquard Media digitális igazgatója.

A programmatic rendszerek fejlődését a rendelkezésre álló inventory szélesedése mellett az is egyértelműen jelzi, hogy dinamikusan nő a programozott csatornákon keresztül realizált display reklámköltés, mely a tavalyi évben kis híján elérte a 4,5 milliárd forintot**.

 

* Forrás: Gemius – DKT (15+ belföldi közönség, 2015. Q3. átlag); A statisztikák alapja a kiadók teljes elérése, nem csak a HOPPex piacterén elérhető inventory.

** Forrás: IAB Hungary Adex 2014

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél első kézből értesülni a programmatic világ friss híreiről, akkor csatlakozz a Programmatic Pro Facebook csoporthoz! A HOPPex Facebook oldalát pedig itt tudod követni.

Ajánlott bejegyzések

Start typing and press Enter to search